Inloggen leden

Log hier in

Algemene agenda

08-03-2024 20:00 uurToneeluitvoering
09-03-2024 20:00 uurToneeluitvoering
15-03-2024 20:00 uurToneeluitvoering
16-03-2024 20:00 uurToneeluitvoering
17-03-2024 20:00 uurToneeluitvoering

Uitgelicht nieuwsitem

Project Leerorkest

Leerorkest voor groep 4 en 5
Concordia en Kaliber bieden dit jaar het project leerorkest aan. De kinderen kunnen door middel van dit project kennis maken met 4 verschillende instrumenten: de trompet, hoorn, saxofoon en trombone. Ze kunnen een instrument uitkiezen en deze kort leren bespelen en samen muziek gaan maken met elkaar.
De lessen worden gegeven door docenten van Kaliber. De lessen vinden na schooltijd plaats, maar binnen de school.
Het project duurt 4 weken en eindigt met een optreden op school voor ouders, docenten en klasgenootjes.

Er kunnen maximaal 30 kinderen aanmelden. Minimaal 10 kinderen is nodig om het project door te laten gaan.

 

Instrumentenmarkt
Vooraf het leerorkest begint krijgen de kinderen nog een instrumentenmarkt aangeboden. Hier kunnen ze kennis maken met verschillende instrumenten. Na afloop zullen ze een aanmeldingsformulier meekrijgen voor het project. Deze dient voor 30 mei ingeleverd te zijn in verband met de planning van het leerorkest.
Let op! aan het aanmeldingsformulier zit een machtiging aan bijgevoegd voor het bruikleenovereenkomst, lees over dit onderwerp hieronder verder.

 

Bruikleenovereenkomst
Er is een bruikleenovereenkomst ingezet van €10,-. Zo kunnen de kinderen tijdens dit project het instrument ook meenemen naar huis, zodat ze ook thuis kunnen oefenen. Als het project is afgelopen, moeten de instrumenten weer worden ingeleverd. Dit kan nadien het optreden op school, waarnaar de instrumenten worden meegenomen door Kaliber. Bij het aanmeldingsformulier is een machtiging bijgevoegd. Deze kan, nadat die is ondertekend, opgestuurd worden samen met het aanmeldingsformulier. Concordia zal dan eenmalig het bedrag voor de bruikleenovereenkomst van het project afschrijven. Hier is voor gekozen om verwarring met los geld te voorkomen.

 

Algemene informatie
* Na het verkrijgen van het aanmeldingsformulier, bewaar deze dan goed! Afhankelijk van het instrument wat gekozen is, kun je in het formulier een schema vinden voor elk instrument. Hierop staan de lesdagen en tijden vermeld, wel zo handig om te weten.
* Na het gehele project kunnen kinderen er voor kiezen om door te gaan op het instrument wat ze hebben gekozen. Hiervoor kan je je aanmelden bij Kaliber zelf om echt muzieklessen te volgen. Bekijk hun website voor de actuele tarieven: https://www.kaliberkunstenschool.nl/tubbergen
* Het project zal in de maand juni plaatsvinden. In mei zal als eerst een instrumentenmarkt aangeboden worden.
* Is het project een succes, dan is dit zeker voor herhaling vatbaar! We hopen dan ook andere instrumenten in te kunnen zetten voor afwisseling.

 

Vragen? Mail ze gerust naar:
opleidingen@concordia-albergen.nl

We hopen op een leuk en leerzaam project dit jaar!

Met vriendelijke groet,
Marèll Arts

 

Geschreven op 17 april 2019