Inloggen leden

Log hier in

Algemene agenda

14-03-2025 20:00 uurToneeluitvoering
15-03-2025 20:00 uurToneeluitvoering
21-03-2025 20:00 uurToneeluitvoering
22-03-2025 20:00 uurToneeluitvoering
23-03-2025 20:00 uurToneeluitvoering

Uitgelicht nieuwsitem

Welkom bij Muziek-, Zang- en Toneelvereniging
Concordia Albergen

We zijn een grote, gezellige club opgericht in 1927 en bestaan reeds meer dan 90 jaar. Onze vereniging bestaat uit diverse onderdelen: Pop- en Brassband, Popkoor Happinezz, Toneelgroep, Jongerentheatergroep en Twirl groepen. Jong en oud vindt zijn plekje bij ons in de vereniging. Van concerten tot muzieklessen op school en van uitwisselingsconcerten tot sociale en culturele activiteiten in het dorp. We zijn van alle markten thuis! We geven iedereen de gelegenheid optimaal hun muzikale, zang, toneel of Twirl hobby uit te oefenen, maar daarnaast is er natuurlijk altijd ruimte voor gezelligheid! Een ongedwongen, leuke sfeer tijdens iedere repetitie en elke gezamenlijke gelegenheid. Ben je benieuwd wat we allemaal doen? Op deze website vind je van alles over onze vereniging. Ook kunt u ons volgen op de facebook sites van de diverse onderdelen.

Bestuur

 • Ferdi Meijer
  Ferdi Meijer
  Penningmeester en contactpersoon toneel 06-25364394 Taken:Dagelijks bestuur
  Uitvoeren financieel beleid
  Opstellen jaarbegroting
  Opstellen jaarrekening
  Financiele bewaking en rapportages
  Contributie en lesgeld inning
  Betaling en facturering
  Stuur mij een e-mail
 • Frits Render
  Frits Render
  Bestuurslid namens Popkoor en Orkest 06-51541490 Taken:Instrumentenbeheer
  Stuur mij een e-mail
 • Jolanda Protzman
  Jolanda Protzman
  Secretaris en contactpersoon toneel Adresgegevens:Ootmarsumseweg 75A 7665 RV Albergen Taken:Dagelijks bestuur
  Algemeen contact
  Informatie toneel
  Stuur mij een e-mail
 • Leo Mensink
  Leo Mensink
  Contactpersoon pop- en brassband en voorzitter 06-51426764 Adresgegevens:Kanaal ZZ 18a 7665 SZ Albergen Taken:Dagelijks bestuur
  Beleid korte en lange termijn

  Externe zaken
  PR zaken
  Sponsoring
  Uitvoeringen
  Externe communicatie
  Opleidingen
  Popkoor
  Papier inzameling
  Stuur mij een e-mail
 • Rutger Ogink
  Rutger Ogink
  Interne zaken 06-55734041 Adresgegevens:Ootmarsumseweg 52 7665 SB Albergen Taken:Beheer clubgebouw
  Beheer materialen
  Stuur mij een e-mail

Optreden-, en activiteitencommissie

De optreden-, en activiteitencommissieleden coördineren het jaarprogramma van Concordia en zijn de contactpersonen voor vragen over optredens en activiteiten.

 • Ferdi Meijer
  Ferdi Meijer
  Penningmeester en contactpersoon toneel 06-25364394 Taken:Dagelijks bestuur
  Uitvoeren financieel beleid
  Opstellen jaarbegroting
  Opstellen jaarrekening
  Financiele bewaking en rapportages
  Contributie en lesgeld inning
  Betaling en facturering
  Stuur mij een e-mail
 • Ilse Ter Beek
  Ilse Ter Beek
  Contactpersoon twirling 06-20739326
  Stuur mij een e-mail
 • Leo Mensink
  Leo Mensink
  Contactpersoon pop- en brassband en voorzitter 06-51426764 Adresgegevens:Kanaal ZZ 18a 7665 SZ Albergen Taken:Dagelijks bestuur
  Beleid korte en lange termijn

  Externe zaken
  PR zaken
  Sponsoring
  Uitvoeringen
  Externe communicatie
  Opleidingen
  Popkoor
  Papier inzameling
  Stuur mij een e-mail

Bekijk ook de Facebookpagina’s van:
Pop- en Brassband | Popkoor Happinez | Toneel | Jongerentheater | Twirling

Geschiedenis Concordia

Oprichting

Op 14 mei 1927 wordt Concordia opgercht door grondlegger H.P.Van Koersveld. De eerste jaren wordt onder zijn leiding met een groep enthousiaste Albergenaren gerepeteerd in het onbewoonde huis van “ Dams- Jans” in het klooster.

Het Toneel

De toneelvereniging van Concordia bestaat eigenlijk al langer dan 75 jaar. In 1925 nam J.Harink het voortouw bij de oprichting van de toneelvereniging. In 1927 werd deze samengevoegd tot toneel en muziekvereniging Concordia.

Het eerste Uniform

Na 35 jaar steekt concordia zich onder leiding van de heer Kersemaker in een nieuw uniform. Bij alle belangrijke gebeurtenissen in en om Albergen treed de famfare en drumband op

De Dames Showband

In 1967 wordt de dames showband opgericht, de eerste in Nederland. Onder leiding van Henk Harink wordt deze showband ver buiten Albergen bekend.

Taptoe Albergen

In de jaren eind jaren 70 tot 80 worden de jaarlijkse taptoe’s georganiseerd. Een groots evenement met optredens van Amerikaanse en Canadese showbands.

Pinksterfeesten

Muziek en toneel vereniging Concordia en Voetbalvereniging de Tukkers zijn vanaf midden jaren 80 begonnen met het organiseren van groots opgezette pinksterfeesten nu genoemd ‘volksfeest Albergen’. Ieder jaar worden weer vele bekende artiesten naar Albergen gehaald en beleeft Albergen 4 dagen een echt volksfeest voor jong en oud.

Straat optredens

Concordia is jaarlijks actief bij alle lokale evenementen, w.o. sinterklaas intocht, Tukkerstocht, palmpasen optocht en Carnaval. In 2002 deed Concordia mee aan de wereld record poging grootste loopgroep rond het Thema Aladin.

De Bokkenjagers

Verder formeerde Concordia voor de carnaval en gala avonden nog een speciale blaaskapel met de naam “de bokkenjagers”. Deze zorgde voor de muzikale omlijsting op de gala-avonden en trad ook regelmatig op in Duitsland in grote feesttenten. De groep stond jaren onder muzikale leiding van Frans Degger.

Showconcerten;

Eind 90 jaren start Concordia met het geven van een reeks Showconcerten. Onder leiding van een nieuwe dirigent Gert van Huizen, die het stokje heeft overgenomen van Frits Hondebrink, komen vele nieuwe ideeën tot uitvoering. Aan de showconcerten doen alle onderdelen van de muziek en toneel vereniging Concordia mee te weten; toneel, majorettes, drumband en orkest. De sporthal de Danne werd hiervoor omgebouwd tot een waar theater, met 600 zitplaatsen, waarbij zelfs twee dagen achter elkaar een shows gegeven werden met bomvolle zalen. De volgende thema’s kwamen o.a. voorbij ,1998 Disney, 1999 Circus Theater Concordia, 2000 Millennium concert, 100 jaar in 100 Minuten, 2001 De wereld van de Film.

Scrooge en Oliver The Musical

In 2002 werd ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan het kerstverhaal van Scrooge op de planken gebracht, een absolute topper. Dit was namelijk een musical die gezongen werd door de leden van het Toneel op muziek van het Orkest, deze editie haalde zelfs de landelijke pers bij RTL 4. Andere toppers waren o.a. het The Musical van Oliver die in 2005 gebracht is en in 2007 een prachtig concert met Margriet Eshuis. Het laatste showconcert is gegeven in 2008 met als Thema Musicals.

Concordia 75 jaar

In 2002 beleefd Concordia haar 75 jarig bestaan. Het wordt een onvergetelijk jaar met vele evenementen w.o. galaconcert met Margriet Eshuis, jubileumuitvoering toneel, reunie oudleden, workshop voor de jeugd, Muziekfestival voor alle korpsen van de gemeente Tubbergen, welke met 3 korpsen samen een eerder thema uitvoeren van de showconcerten van Concordia. Als afsluiting van het jubileumjaar wordt een uniek kerstshowconcert gegeven op basis van het kerstverhaal van Scrooge. In het jubileum jaar krijgt Concordia dankzij de grote steun van het bedrijfsleven en de bevolking van Albergen nieuwe uniformen.

Tijden veranderen:

Als muziekvereniging merken we rond 2010 dat het steeds moelijker wordt om de jeugd te interesseren voor muziekonderwijs en het spelen in een orkest. Het lopen op straat in uniform wordt voor de jeugd een steeds groter bezwaar. Ook de oudere leden krijgen moeite om op straat met instrument te lopen en te spelen. De marsmuziek welke gespeeld werd zorgde voor een oubollig imago. Het imago sloot niet meer aan bij de geest van de tijd. Daarom wordt in 2011 besloten om een nieuwe weg in te slaan. We gaan door als concert vereniging, die niet meer op straat loopt, maar wel blijft optreden in Albergen bij bijvoorbeeld de Tukkerstocht Vanaf een vaste plek wordt vanaf dat moment gespeeld. Ook wordt besloten om een andere stijl muziek te gaan maken, meer Pop- en Brassmuziek die een ieder kent. De ingeslagen weg blijkt succesvol te zijn, diverse oud-leden en nieuwe leden melden zich aan als hernieuwd lid.

Van Fanfare naar Pop en Brassband Concordia

Concordia is afgelopen twee jaar veranderd in een Pop- en Brassband. Swingende muziek met een andere orkestbezetting ondersteund door gitaar en drums. Onder leiding van een jonge dirigent, Arjen Hondorp, waardoor met veel nieuwe energie bekende en hedendaagse muziek gespeeld wordt. Het orkest bestaat uit een groep van 21 muzikanten. Op bovenstaande foto ziet u een van de jaarlijkse optredens bij het pleinconcert bij de Danne in Albergen.

Jaarlijkse optredens zijn de Tukkerstocht, pleinconcert in juni, concerten op locatie en met kerst kunt u genieten van onze zang en muziek.

Popkoor Happinezz

Nieuwste telg in onze vereniging is het popkoor. Popkoor Happinezz bestaat uit 40 zeer enthousiaste leden inclusief combo. Onder leiding van de zeer ervaren Anneke van Wassenhoven groeit en bloeit ons popkoor naar een steeds hoger niveau. Niet alleen Anneke is onze dirigent, maar ook haar man John Hondorp is altijd van de partij. Het popkoor wordt begeleid door een combo bestaande uit keyboard, basgitaar, sologitaar en drums.

Concordia Albergen bestaat uit:

Pop- en Brassband

popbrassband-2

Popkoor Happinezz

FB_IMG_1518788086070

Toneel

toneelgroep

Jongerentheater

jongerentheater

Twirling

twirling-1